Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Dit concert door Harmonieorkest Prinses Juliana Beekbergen is een Herdenkingsmoment in aanloop naar het vieren van 75 jaar Bevrijding. Het orkest bestaat uit 38 leden en staat onder leiding van dirigent Marten van der Wal.
Centraal staat het speciaal gecomponeerde muziekwerk “The Story of Anne Frank”.
Tijdens de uitvoering worden filmbeelden uit het leven van Anne Frank getoond  en foto’s van haar tijdelijke verblijf in de oorlogsjaren in Beekbergen. Het programma voorziet verder in een afwisseling van muziek, verhalen en gedichten.

The Story of Anne Frank
In deze compositie wordt het verhaal van Anne Frank beschreven dat tijdens de tweede wereldoorlog jarenlang, samen met haar familie, verborgen woonde in het Amsterdamse ‘Achterhuis’. Toen ze werden verraden en gedeporteerd werden naar Auschwitz, overleefde enkel de vader deze vreselijke gebeurtenis. Met dit werk wil de componist, die zelf vader van twee dochters is, een muzikaal statement maken tegen elke vorm van racisme.


Anne Frank in Beekbergen
Koningsweg 5 Beekbergen

Anne Frank logeert in juli 1941 een paar weken in Beekbergen. Zij verblijft in het huis ‘Op den Driest’ aan de Koningsweg 5, samen met haar vriendin Sanne Ledermann en Sannes ouders. Ook Sannes zus Barbara en een ander vriendinnetje, Tineke Gatsonides, zijn hier op vakantie. Het huis Op den Driest wordt bewoond door de familie Kaempfer die familie is van de Ledermanns.
Vanuit haar vakantieadres in Beekbergen stuurt Anne een brief aan haar oma. Ze beschrijft ‘Op den Driest’ als een ouderwets, maar gezellig huis. Anne verveelt zich er wel. Door het slechte weer brengen Sanne en zij veel tijd binnen door. Ze spelen vooral veel met Raymond, het zoontje van de Kaempfers. Verder leest Anne veel boeken en slaapt ze in Beekbergen beter dan in het rumoerige Amsterdam.
met dank aan de Anne Frank Stichting