LOOP JIJ MEE MET DE BEVRIJDINGSVUUR ESTAFETTE OP 5 MEI ??

Ben je jong of iets ouder, ervaren of onervaren en enthousiast?
Meld je nu aan, dat kan al vanaf 12 jaar!
We hopen op heel veel lopers!

Het Bevrijdingsvuur
Het Bevrijdingsvuur is hét symbool voor leven in vrede en vrijheid. In de nacht van 4 op 5 mei wordt in Wageningen het Vrijheidsvuur ontstoken. Het vuur wordt in estafette verspreid over heel Nederland.
Lopers uit Beekbergen halen op 5 mei het Bevrijdingsvuur op in Wageningen. We vertrekken ’s morgens om 6.15 uur met de bus naar Wageningen en lopen in estafette terug naar Beekbergen. De totale afstand van Wageningen naar Beekbergen is ruim 40 km. Deelnemers bepalen zelf hoeveel kilometer ze hardlopen en of er individueel of juist in groepjes wordt gelopen; het tempo is recreatief! Zo leggen we als team de totale afstand af en gaat de fakkel met het Bevrijdingsvuur van hand tot hand.
Een aantal begeleiders op de fiets zorgt voor een veilig verloop op de route voor de lopers. Een bus volgt direct achter de lopers en op deze manier kan er snel gewisseld worden.

Loop jij ook mee?

Meld je aan via mail of via onderstaand formulier
Vermeld: je naam, emailadres en mobiel telefoonnummer.

 *Deelname is op eigen risico*

Voor vragen kun je mailen met: Daphne Hafkamp-van der Zwart: mail

Wageningen
In de nacht van 4 op 5 mei ontsteekt de burgemeester van Wageningen tijdens de ceremonie het vuur voor het historische Hotel de Wereld. Op 5 mei 1945 zijn daar de bevelen ter uitvoer van het document ter overgave getekend. Vanaf deze historische locatie vertrekken loopgroepen het land in om het vuur te verspreiden. Onder andere op de 14 Bevrijdingsfestivals wordt het Bevrijdingsvuur ontstoken. Het is een belangrijk moment voor Nederland in de overgang van het herdenken op 4 mei en de viering van de verkregen vrijheid op 5 mei. De aankomst van het Bevrijdingsvuur in de eigen gemeente luidt de lokale 5 mei activiteiten in.

Bevrijdingsvuur in Beekbergen
Na aankomst bij de Smittenberg aan de Arnhemseweg gaan we in optocht via de Dorpstraat naar het oorlogsmonument in het Teixeira de Mattospark aan de Loenenseweg. Begeleid door de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums, jeugd uit Beekbergen en Lieren, historische legervoertuigen en belangstellenden.

In het park volgt een feestelijke ceremonie waarbij het Bevrijdingsvuur wordt ontstoken in aanwezigheid van de burgemeester van Apeldoorn Ton Heerts.