LOOP JE MEE MET DE BEVRIJDINGSVUURESTAFETTE OP 5 MEI ?? 

Loopgroep Beekbergen
De Loopgroep Beekbergen haalt op 5 mei het Bevrijdingsvuur uit Wageningen naar Beekbergen naar het monument 1940-1945 in het Teixeira de Mattospark aan de Loenenseweg. Ben je jong of iets ouder, ervaren of onervaren, maar in ieder geval enthousiast? Loop dan mee!

Interesse?
Meld je aan via mail
Vermeld: je naam, emailadres en mobiel telefoonnummer.
Ook eventuele vragen kun je stellen via dit emailadres.
Of via onderstaand formulier

Het Bevrijdingsvuur
Het Bevrijdingsvuur wordt om middernacht in Wageningen ontstoken op het 5 Mei plein voor het historische hotel “De Wereld”. Het Bevrijdingsvuur is een indrukwekkend symbool voor nationale eenheid en voor leven in vrede. Het herinnert ons aan het feit hoe kwetsbaar en kostbaar vrijheid is.
‘s Nachts is een vertegenwoordiging vanuit Beekbergen in Wageningen aanwezig om het Bevrijdingsvuur officieel in ontvangst te nemen. Als je interesse hebt, kun je hier aan deelnemen.
We gaan daarna eerst terug naar Beekbergen om een paar uurtjes te slapen voordat de estafette begint.

Vanaf deze historische locatie vertrekken verschillende loopgroepen om het vuur middels de Nationale Bevrijdingsvuurestafette als een ‘lopend vuurtje’ door heel Nederland te verspreiden.
De estafette symboliseert de Bevrijding van Nederland en vormt een belangrijke overgang van het herdenken op 4 mei naar het vieren van de vrijheid op 5 mei. De aankomst van het Bevrijdingsvuur in de eigen gemeente luidt op bijzondere wijze de lokale 5 mei activiteiten in.

Vertrek Loopgroep vanuit Beekbergen
De Loopgroep Beekbergen vertrekt op 5 mei ‘s ochtends om 4.15 uur per auto/bus naar Wageningen. De totale afstand van Wageningen naar Beekbergen is ruim 40 km.
Deelnemers bepalen zelf hoeveel kilometer ze hardlopen en of er individueel of juist in groepjes wordt gelopen; het tempo is recreatief! Zo leggen we als team de totale afstand af en gaat de fakkel met het Bevrijdingsvuur van hand tot hand.
Een aantal begeleiders op de fiets houdt het tempo in de gaten en zorgt voor een veilig verloop op de route voor de lopers. Een bus volgt direct achter de lopers en op deze manier kan er snel gewisseld worden.

Bevrijdingsvuur in Beekbergen
De Loopgroep komt rond 9.30 uur aan bij hotel “De Smittenberg” aan de Arnhemseweg. Vanaf daar loopt de groep via de Dorpstraat naar het monument 1940-1945 in het Teixeira de Mattospark aan de Loenenseweg in Beekbergen, muzikaal begeleid door de City of Apeldoorn Pipes and Drums. Leerlingen van de basisscholen uit Beekbergen en Lieren en een aantal historische legervoertuigen sluiten dan aan.

Na aankomst bij het monument om 10.00 uur volgt een korte plechtigheid waarna het Bevrijdingsvuur wordt ontstoken.

Samen zorgen we ervoor dat het Bevrijdingsvuur als een lopend vuurtje door Nederland gaat en ook in Beekbergen brandt!

 *Deelname is op eigen risico*

Aanmelden voor de Bevrijdingsvuurestafette
Enthousiast geworden en wil jij ook meelopen?
Ben je jong of iets ouder, ervaren of onervaren, maar in ieder geval enthousiast?
Meld je dan aan, dat kan al vanaf 12 jaar. We hopen op heel veel lopers!

De totale afstand van Wageningen naar Beekbergen is ruim 40 km. Deelnemers bepalen zelf hoeveel kilometer ze hardlopen en of er individueel of juist in groepjes wordt gelopen, het tempo is recreatief. Zo leggen de lopers als team de totale afstand af en gaat de fakkel met het Bevrijdingsvuur van hand tot hand. Onderweg wordt de groep door een bus begeleid en verzorgd.

Voor meer informatie en aanmelden kun je mailen met Daphne Hafkamp van der Zwart via: mail

Vermeld bij aanmelding:

– je naam
– email adres
– 06 nummer
Deelname is op eigen risico.

Het programma is als volgt:

  • 4.15 uur vertrek per bus van lopers en begeleiders naar Wageningen
  • na het ontsteken van de eigen fakkel in estafette over 40 km naar Beekbergen
  • 9.30 uur aankomst bij hotel De Smittenberg aan de Arnhemseweg
  • 9.45 uur vertrek naar het Teixeira de Mattospark aan de Loenenseweg
  • 10.00 uur ontsteken Bevrijdingsvuur in Beekbergen en korte ceremonie