Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Herdenkingsbijeenkomst
De herdenking begint met een openbare Herdenkingsbijeenkomst in de Hervormde Kerk.
We staan stil bij het Jaarthema van 2020 ‘Verhalen om nooit te vergeten’ met persoonlijke anekdotes, gedichten en overdenkingen van aanwezigen. 

Stille Tocht
Aansluitend start om 19.40 uur onder de toren van de kerk de Stille Tocht naar het oorlogsmonument 1940-1945 in het Teixeira de Mattospark aan de Loenenseweg. De Stille Tocht wordt door de deelnemers in stilte en met respect volbracht.

2 minuten stilte
Aangekomen bij het monument vindt een korte plechtigheid met kranslegging plaats.
Na het taptoe-signaal wordt om 20.00 uur 2 minuten stilte in acht genomen waarna wij gezamenlijk het “Wilhelmus” zingen. Aansluitend kranslegging volgens protocol door en namens B&W, familie slachtoffers, instanties en stichtingen. Harmonieorkest Prinses Juliana Beekbergen speelt koraalmuziek.

Wilt u bloemen neerleggen dan dit graag, i.v.m. het protocol, van tevoren aanmelden bij; mail met stichting 4 en 5 mei Beekbergen

Overdracht zorg oorlogsmonument
Leerlingen van groep 8 van de Openbare Basisschool Beekbergen lezen gedichten voor en dragen de zorg voor het monument over aan groep 7.

Defilé
De plechtigheid wordt afgesloten met een defilé langs het monument.

Theatervoorstelling Het Nieuwe Herdenken
Aansluitend op de dodenherdenking begint om 21.00 uur in de Hervormde Kerk de theatervoorstelling Theater Na de Dam met Jan Terlouw.

Iedereen is van harte welkom aanwezig te zijn bij herdenkingsbijeenkomst, de Stille Tocht, de plechtigheid met kranslegging en de theatervoorstelling.