Gratis Nieuwsbrief

Welkom

Beekbergen:

* 4 mei programma

* 5 mei programma

* Het bevrijdingsvuur

* Het monument

* De Verzetsgroep

* Fietstocht Beekbergen in
   de 2e WO


* Oorlogsmuseum Collectie
   '40-'45


* De Gedichten

* Veel gestelde vragen

Foto's en Video's

Landelijk

In de Pers / Nieuws

Sponsoren

Contact

Veelgestelde vragen over 4 en 5 mei

Hier vindt u vragen die het meeste gesteld worden over 4 en 5 mei. Heeft u geen antwoord kunnen vinden op uw vraag, neem dan contact op met de stichting 4 en 5 mei Beekbergen of het Nationaal Comité 4 en 5 mei

Wie herdenken we op 4 mei?

Tijdens de Nationale Herdenking herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.
Meer achtergrondinformatie Wie herdenken We?


Hoe laat sluiten de winkels op 4 mei?

In de Winkeltijdensluitingswet is vastgelegd dat het niet toegestaan is om op 4 mei na 19:00 uur een winkel geopend te hebben voor publiek.
Aan de directies van de horecabedrijven is gevraagd op 4 mei muziek en activiteiten te staken tussen 19.45 en 20.15 uur en ook bij de verdere invulling van de avondactiviteiten zoveel mogelijk rekening te houden met het bijzondere karakter van deze avond

Wat is het vlagprotocol voor 4 mei?

Op 4 mei hangen we uit respect de vlag halfstok van 18.00 tot zonsondergang. Op 4 mei moet de vlag rond zonsondergang worden neergehaald. Pas op 5 mei mag de vlag vanaf zonsopgang in top worden gehesen.

Lees meer over het vlagprotocol


Is 5 mei een vrije dag?

Of u vrij bent op 5 mei wordt bepaald in uw CAO. De regering is voorstander van een vrije 5 mei. Daarom is in de CAO’s in de overheidssector vastgelegd dat 5 mei voor ambtenaren een vrije dag is. In de CAO’s in de particuliere sector is dit overal anders geregeld. Bij sommige CAO's is bijvoorbeeld 5 mei eens in de vijf jaar een vrije dag.

5 mei is een algemeen erkende feestdag, net als tweede kerstdag, tweede paasdag, Pinksteren en Hemelvaart. Bovendien heeft 5 mei ook de status van ‘jaarlijkse nationale feestdag’, net als Koninginnedag. Maar of mensen vrij zijn op een feestdag is in Nederland niet bij wet geregeld.
Volgens de Winkeltijdenwet is 5 mei een gewone dag. De winkels mogen dus gewoon open zijn.

in de Winkeltijdensluitingswet is vastgelegd dat het niet toegestaan is om op 4 mei na 19:00 uur een winkel geopend te hebben voor publiek


Donateur of sponsor worden?

Wilt u donateur of sponsor worden van de stichting 4 en 5 mei beekbergen?
Neemt u dan contact op met het secretariaat via info@4en5meibeekbergen.nl
Of maak uw gift over naar: Rabobank Nr. 1551.87.732 t.n.v. de stichting 4 en 5 mei Beekbergen

De stichting heeft ten doel:
De herdenking van de bevrijding van het dorp Beekbergen en het organiseren van activiteiten met betrekking van 4 mei en 5 mei en voorts al het geen met een en ander rechtstreeks  of zijdelings verband houdt of daar toe bevorderlijk kan zijn, alles in de meest ruime zin van het woord. De stichting beoogt niet het maken van winst.
Copyright © Stichting 4 en 5 mei Beekbergen Links

Webdesign Beekbergen